Potenciál wellness služeb v Poděbradech - Svobodová, Zuzana (2015)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit potenciál wellness služeb v lázeňském městě Poděbrady. Město Poděbrady má lázeňskou tradici už přes sto let, ovšem v dnešní době se zde rozšiřuje hlavně nabídka wellness služeb. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení pojmů z oblasti wellness, zabývá se historií wellness, vývojem wellness a charakteristikou města Poděbrady. Praktická část analyzuje jednotlivé poskytovatele wellness služeb v Poděbradech a dále obsahuje osobní rozhovory s odborníky z této oblasti. Na závěr jsou vyhodnoceny a shrnuty provedené analýzy a rozhovory a následně jsou navrženy doporučení a podněty ke zlepšení nabídky wellness služeb v Poděbradech.