Tradice a současnost vztahů mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými - Kolářová, Andrea; Veselý, Zdeněk, 1950-; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vzájemnými česko-americkými vztahy. Cíl práce spočívá v analýze těchto vztahů a to v chronologickém pořádku. První kapitola se zabývá teoretickým vymezením vztahů mezi malým a velkým státem. Druhá kapitola popisuje vzájemné vztahy od samých počátků až do vzniku Československa a zaměřuje se také na roli Spojených států amerických v tomto procesu. Třetí kapitola je zaměřená na vztahy obou států od konce 1. světové války až do roku 1989 a zaměřuje se na veškeré důležité události této doby. V poslední kapitole je popsáno navazování nových vztahů po roce 1989 a také vzájemné vztahy až do dnešní doby.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses