Vztahy mezi Českou republikou a Kanadou z pohledu migrační politiky obou států - Vencbauerová, Kateřina (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá migrací a vzájemnými vztahy České republiky a Kanady v oblasti migrace a migrační politiky. Migrace je fenomén minulosti, současnosti i budoucnosti, proto je nekonečným zdrojem informací nejen teoretických, ale i praktických. Jak je známo, Česká republika a Kanada měly z pohledu migrace k sobě odjakživa blízko, a tak je tato práce shrnutím jejich historických i současných vztahů. Hlavním tématem práce je analýza migračních politik obou zemí a jejím cílem je zjistit, zda si jsou tyto dvě země v oblasti migrace něčím podobné nebo naopak a zda mají jejich migrační politiky vliv na jejich vzájemné vztahy.