Vztahy mezi Českou republikou a Kanadou z pohledu migrační politiky obou států - Vencbauerová, Kateřina; Veselý, Zdeněk, 1950-; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá migrací a vzájemnými vztahy České republiky a Kanady v oblasti migrace a migrační politiky. Migrace je fenomén minulosti, současnosti i budoucnosti, proto je nekonečným zdrojem informací nejen teoretických, ale i praktických. Jak je známo, Česká republika a Kanada měly z pohledu migrace k sobě odjakživa blízko, a tak je tato práce shrnutím jejich historických i současných vztahů. Hlavním tématem práce je analýza migračních politik obou zemí a jejím cílem je zjistit, zda si jsou tyto dvě země v oblasti migrace něčím podobné nebo naopak a zda mají jejich migrační politiky vliv na jejich vzájemné vztahy.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses