Švýcarsko a proces evropké integrace - Kamarýtová, Kateřina (2015)
Práce se zabývá Švýcarskem a jeho vztahu k evropské integraci. Cílem práce je zjistit, zda a proč je pro Švýcarsko výhodné být nečlenským státem EU a proč udržuje své vztahy pouze za pomoci Bilaterálních dohod. V práci jsou zanalyzovány ekonomické i politické aspekty, které ovlivňují toto specifické švýcarské postavení.