Kulturní souvislosti environmentální politiky - případová studie Čína - Špaková, Andrea; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Veselá, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato práce se zabývá kulturními determinanty environmentální politiky na teoretické a analytické úrovni. Analýza se opírá o metodiku kulturních dimenzí Geerta Hofstedeho a kulturních paradigmat Zuzany Lehmannové. Tyto teoretické poznatky kulturních věd jsou aplikovány na konkrétním případu čínské environmentální politiky a jsou zde identifikovány případy, kdy kulturní charakteristiky tuto politiku ovlivňují. Provedená analýza vliv v případě Číny prokázala. Nejvýznamněji se projevuje v implementaci a druhu subjektů environmentální politiky a rovněž v oficiálních stanoviscích čínské vlády týkajících se ochrany životního prostředí. Výsledky této analýzy mohou být využity i při predikci dalšího vývoje čínské environmentální politiky.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses