Hodnocení připravovaného investičního projektu - Stránská, Eva; Scholleová, Hana, 1964-; Habrnal, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tématem diplomové práce je zhodnocení připravovaného reálného developerského projektu s ohledem na provedenou strategickou analýzu. Ta obsahuje zhodnocení současného a očekávaného vývoje makroekonomické situace spolu s vývojem trhu nemovitostí v České republice a v Praze. Cílem této práce je poskytnout doporučení investorům projektu, zda zamýšlenou investici realizovat či od ní odstoupit. Teoretická část objasňuje čtenáři charakteristiku investičního rozhodování, definuje vstupní hodnoty pro metody hodnocení investičních projektů a současně provází čtenáře jednotlivými fázemi života hodnocené investice. V závěru teoretické části je popsána analýza rizika. V úvodu praktické části je představen vybraný developerský projekt, na něj navazuje provedená analýza jeho vnějšího a vnitřního potenciálu. Poté jsou určeny vstupní hodnoty pro jeho zhodnocení metodami uvedenými v teoretické části. Závěr patří analýze citlivosti a komplexnímu zhodnocení investičního projektu.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses