Lidská práva sexuálních menšin ve světle mezinárodního práva - Nohejlová, Erika (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá lidskými právy sexuálních menšin ve světle mezinárodního práva a jejím cílem práce je rozšíření povědomí o lidských právech, která by sexuální menšiny měly z pohledu mezinárodního práva mít. První část je věnována teoretickému vymezení pojmů, která s touto tématikou souvisí. V další části sledujeme, jakou mají sexuální menšiny oporu v závazných dokumentech. Třetí kapitola se zabývá přístupem k tomuto tématu ze strany Rady pro lidská práva.