Stanovení hodnoty firmy Emco, s. r. o. - Mikolášová, Kateřina (2015)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti Emco, s. r. o. k 31. 12. 2014. Práce se skládá z části teoretické, která vysvětluje základní pojmy, popisuje postupy a jednotlivé metody oceňování podniku a z části praktické, kterou tvoří aplikace poznatků uvedených v teoretické části pro stanovení hodnoty společnosti Emco. V praktické části je nejprve společnost představena. Následuje strategická a finanční analýza. Poté je provedena prognóza tržeb a ostatních generátorů hodnoty. V závěru je sestaven finanční plán, na jehož základě je možné provést samotné ocenění metodou DCF entity.