Stanovení hodnoty firmy Emco, s. r. o. - Mikolášová, Kateřina; Scholleová, Hana, 1964-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti Emco, s. r. o. k 31. 12. 2014. Práce se skládá z části teoretické, která vysvětluje základní pojmy, popisuje postupy a jednotlivé metody oceňování podniku a z části praktické, kterou tvoří aplikace poznatků uvedených v teoretické části pro stanovení hodnoty společnosti Emco. V praktické části je nejprve společnost představena. Následuje strategická a finanční analýza. Poté je provedena prognóza tržeb a ostatních generátorů hodnoty. V závěru je sestaven finanční plán, na jehož základě je možné provést samotné ocenění metodou DCF entity.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses