Analýza ceny zlata - Kushnir, Glib (2015)
Cílem této bakalářské práce je identifikovat hlavní faktory, které nejvíce ovlivňují tržní hodnotu zlata. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je popsána změna způsobu využití zlata od starověku do současnosti, poté je čtenář seznámen se současným stavem trhu zlata. Třetí kapitola je zaměřena na způsoby investování do zlata. Dělí se na dvě části: přímé a nepřímé formy investování. V poslední kapitole je na základě fundamentální analýzy rozebrána korelace základních makroekonomických údajů a ceny zlata.