Právní aspekty a dopady černé a šedé ekonomiky - Lehovcová, Zuzana; Neděla, Radek; Kostohryz, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se zabývá problematikou stínové ekonomiky. V první části je uvedena charakteristika klíčových pojmů, metody měření stínové ekonomiky a její pozitivní a negativní stránky. Další část je věnována hlavním příčinám vzniku a růstu stínové ekonomiky a popisuje zde její subsystémy se zaměřením na daňové úniky a nelegální práci. Hodnotí úroveň právní úpravy stínové ekonomiky. Předkládá zavedená a plánovaná opatření pro snížení rozsahu stínové ekonomiky. V poslední řadě nabízí analýzu výsledků dotazníkového šetření zaměřeného na vztah veřejnosti ke stínové ekonomice.
Vedoucí práce: Radek Neděla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses