Analýza možnosti vzniku nové kavárny - zakladatelský projekt - Šelmátová, Karolína; Slunčík, Peter; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této diplomové práce je analýza možnosti vzniku nové kavárny a sestavení podnikatelského plánu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je charakterizován pojem podnikání a podnikatelská činnost v České republice, možné formy podnikání, povinnosti podnikatele a specifika v oblasti pohostinství. Dále je zde definován pojem podnikatelský plán, jeho účel, postup sestavení a jeho struktura. Teoretická část byla zpracována na základě sumarizace informací z odborné literatury a teoretických poznatků autorky získaných během studia na Vysoké škole ekonomické v Praze. Praktická část je tvořena samotným podnikatelským plánem včetně finančního plánu a zhodnocení pravděpodobnosti úspěšnosti kavárny. Tato část vznikla aplikováním teoretických poznatků.
Vedoucí práce: Peter Slunčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses