Role parlamentní diplomacie v česko-korejských bilaterálních vztazích - Bednářová, Dita (2015)
Bakalářská práce se zabývá rolí parlamentní diplomacie v česko-korejských bilaterálních vztazích. Pojem parlamentní diplomacie, který prezentuje nový druh diplomatických styků, si pomalu začíná získávat své postavení v mezinárodních vztazích. Práce je členěna do tří kapitol, z nichž první se zabývá definováním pojmu parlamentní diplomacie a vývojem jeho vzniku. Druhá kapitola mapuje funkce a zahraničněpolitické aktivity Parlamentu ČR. Poslední kapitola aplikuje teorie a domněnky obsažené v práci na fungování české parlamentní diplomacie v praxi.