Role parlamentní diplomacie v česko-korejských bilaterálních vztazích - Bednářová, Dita; Volenec, Otakar; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se zabývá rolí parlamentní diplomacie v česko-korejských bilaterálních vztazích. Pojem parlamentní diplomacie, který prezentuje nový druh diplomatických styků, si pomalu začíná získávat své postavení v mezinárodních vztazích. Práce je členěna do tří kapitol, z nichž první se zabývá definováním pojmu parlamentní diplomacie a vývojem jeho vzniku. Druhá kapitola mapuje funkce a zahraničněpolitické aktivity Parlamentu ČR. Poslední kapitola aplikuje teorie a domněnky obsažené v práci na fungování české parlamentní diplomacie v praxi.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses