Profesní kariéra žen ve ŠKODA AUTO a. s. - Tomoriová, Sandra; Hubinková, Zuzana, 1971-; Bartoň, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce na téma "Profesní kariéra žen ve ŠKODA AUTO a. s." se věnuje ženám v této společnosti se zaměřením na plánování a vývoj jejich kariéry a možnost harmonizace jejich soukromého (rodinného) a profesního života. Hlavním cílem této práce je nastínit postoj společnosti ŠKODA AUTO a. s. k problematice profesní kariéry žen působících na různých pozicích a různých úrovních řízení a možnosti sloučení jejich pracovních a soukromých povinností. V teoretické části je na základě odborné literatury popsána problematika genderu, postavení ženy ve společnosti, postavení ženy na trhu práce, harmonizace práce a rodiny, kariéry a zobrazování žen v médiích. Praktická část obsahuje tyto, podle interních materiálů společnosti a na základě provedených hloubkových rozhovorů, vypracované oddíly: charakteristika společnosti ŠKODA AUTO a. s., metodologie, výsledky individuálních hloubkových rozhovorů se závěrečným shrnutím a návrhem možných opatření.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses