Finanční analýza společnosti ContiTrade Services s.r.o. - Zámorská, Kristýna; Mikan, Pavel, 1963-; Plaček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této bakalářské práce s názvem "Finanční analýza společnosti ContiTrade Services s.r.o." je zhodnocení finančního zdraví podniku ContiTrade Services s.r.o. v letech 2008--2013 prostřednictvím provedení finanční analýzy. Práce je členěna do dvou částí -- teoretické a praktické. V teoretické části jsou uvedeny metody a postupy finanční analýzy, které jsou následně použity v části praktické. Součástí provedení finanční analýzy je vertikální a horizontální analýza, výpočet poměrových ukazatelů, pyramidový rozklad vrcholových ukazatelů ROA a ROE, analýza pracovního kapitálu, výpočet ukazatele EVA, zhodnocení finančního zdraví na základě bankrotních a bonitních modelů a srovnání hodnot základních ukazatelů daného podniku s nejlepším konkurentem a odvětvím.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses