Zhodnocení a předpoklad budoucího vývoje společnosti Ferring-Léčiva, a. s. - Kšíkalová, Klára (2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti Ferring-Léčiva, a. s. za roky 2009-2013 z pohledu externího analytika s využitím veřejně dostupných informací a na závěr uvést předpoklad budoucího vývoje společnosti. Práce je rozdělena do dvou částí. V první, teoretické části, bude za pomoci literatury uvedena metodika a postupy finanční analýzy. V úvodu praktické části je krátké představení vybrané společnosti a následně budou aplikovány a vyhodnoceny postupy finanční analýzy, které byly vytyčeny v metodické části. Závěr práce obsahuje shrnutí praktické části a předpoklad budoucího vývoje společnosti odvozený z postavení firmy během analyzovaného období a veřejně dostupných informací o vývoji odvětví.