Integrace muslimských menšin v komparativní perspektivě - Molodkina, Ksenia (2015)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnotit ruskou integrační politiku ve vztahu k muslimské menšině. Práce seznámí čtenáře se základními aspekty ruské integrační politiky a zanalyzuje zásadní problémy spojené se soužitím většinové společnosti a muslimské komunity. Hlavními analyzovanými problémy jsou právní úpravy týkající se náboženství, zapojení muslimů do politiky, otázka školství, výstavba mešit. Práce se věnuje především otázce náboženské identity muslimů. Z rozboru zmiňovaných problémů vyplývá, že ruská náboženská politika není ještě úplně zformována. Současná integrační politika ruské vlády je přesto poměrně úspěšná.