Stanovení hodnoty společnosti PHOENIX lékárenský velkoobchod, a.s. - Křížek, Martin (2015)
Cílem diplomové práce je odhadnout hodnotu společnosti PHOENIX lékárenský velkoobchod, a.s. využitím metody volného diskontovaného peněžního toku do firmy k 31. 1. 2014. Pro porovnání je rovněž použita metoda ekonomické přidané hodnoty. Informace je určena managementu společnosti. První část práce obsahuje teoretické shrnutí potřebných součástí výnosových metod oceňování podniku, finančně analytických nástrojů pro zhodnocení finančního zdraví společnosti a shrnutí použitých nástrojů strategické analýzy. Stěžejní částí práce je část druhá, která obsahuje komplexní strategickou analýzu, finanční analýzu, analýzu generátorů hodnoty, finanční plán a finální ocenění společnosti.