Stanovení hodnoty společnosti PHOENIX lékárenský velkoobchod, a.s. - Křížek, Martin; Kislingerová, Eva, 1950-; Scholleová, Hana, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem diplomové práce je odhadnout hodnotu společnosti PHOENIX lékárenský velkoobchod, a.s. využitím metody volného diskontovaného peněžního toku do firmy k 31. 1. 2014. Pro porovnání je rovněž použita metoda ekonomické přidané hodnoty. Informace je určena managementu společnosti. První část práce obsahuje teoretické shrnutí potřebných součástí výnosových metod oceňování podniku, finančně analytických nástrojů pro zhodnocení finančního zdraví společnosti a shrnutí použitých nástrojů strategické analýzy. Stěžejní částí práce je část druhá, která obsahuje komplexní strategickou analýzu, finanční analýzu, analýzu generátorů hodnoty, finanční plán a finální ocenění společnosti.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses