Vnitřní kontrolní systém - Pavésková, Ivana; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na vnitřní kontrolní systém. Cílem práce je rozebrat vývoj a prvky vnitřního kontrolního systému, a poté demonstrovat možnou podobu vnitřního kontrolního systému v praxi. Práce je rozdělena na dvě části -- teoretickou a praktickou. Začátek teoretické části je věnován charakteristice vnitřních kontrol a jejich vztahu k vnitřnímu kontrolnímu systému, pozornost je také věnována hospodářské kriminalitě, které vnitřní kontrolní systém pomáhá zabraňovat. Další část se zabývá vývojem přístupu k vnitřnímu kontrolnímu systému. Stěžejní část teoretické části je věnována prvkům vnitřního kontrolního systému -- kontrolnímu prostředí, informačnímu systému, kontrolním postupům, rizikům a internímu auditu. Teoretická část je doplněna také o téma vnitropodnikové směrnice, která je písemným vyjádřením vnitřního kontrolního systému. Poslední část teoretické části je věnována hodnocení vnitřního kontrolního systému externím auditorem. Praktická část ukazuje podobu vnitřního kontrolního systému v anonymní výrobní společnosti, podrobněji se věnuje jeho zajímavým částem.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses