Investiční možnosti obyvatel v ČR - Antal, Radoslav; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krejčová, Iva (2015)
Cílem práce je najít vhodný produkt k investování na kapitálových trzích pro drobné investory. Dílčím cílem je uceleně a jasně popsat samotný princip fungování kapitálových trhů srozumitelným a pochopitelným způsobem. Cílem je také analýza vybraných investičních instrumentu a vyhodnocení míry rizika a zhodnocení dopadů případné ztráty finančních prostředků pro investora, se kterou musí při každé investici do značné míry počítat. Vzhledem k tomu, že práce pojednává o investicích na kapitálových trzích je riziko ztráty investovaných prostředků poměrně vysoké. Diplomová práce také charakterizuje způsob, kterým lze toto riziko co nejvíce eliminovat a dosáhnout tak požadované výnosnosti investice.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: finanční trhy; burzovní obchody; investice; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial market; stock exchange transactions; investments; master's theses