Vliv rodinné politiky na vývoj demografických procesů se zaměřením na Pardubický kraj - Čechalová, Kateřina; Cséfalvaiová, Kornélia; Šimková, Martina, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Předmětem této práce je zkoumání vývoje rodinné politiky a její vliv na změny v demografickém chování obyvatel v České republice a Pardubickém kraji v období od roku 1989 po současnost. První kapitola popisuje instituci rodiny a formy rodinné politiky na celostátní a regionální úrovni. Na teoretickou část navazuje druhá kapitola, ve které jsou analyzovány jednotlivé nástroje státu na podporu rodin s dětmi. Součástí je i grafické znázornění a popis trendů ukazatelů porodnosti, plodnosti, sňatečnosti a rozvodovosti, které mohou být působením státních opatření ovlivňovány. Poslední část práce obsahuje rozbor empirického šetření, které ověřuje výsledky předchozích kapitol v praxi. Na základě výsledků dochází k navržení možných řešení aktuální situace.
Vedoucí práce: Kornélia Cséfalvaiová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses