Finanční analýza společnosti DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. - Malčík, Vojtěch; Slunčík, Peter; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. za období 2009 -- 2013. V teoretické části jsou popsány základní aspekty finanční analýzy a její jednotlivé metody a nástroje, které jsou následně v praktické části na podnik aplikovány. Součástí praktické části je i popis a stručná historie analyzovaného podniku. Ke zhodnocení finanční situace podniku byla použita horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, poměrové ukazatele, Du Pontův rozklad, ukazatel ekonomické přidané hodnoty a bankrotní a bonitní model.
Vedoucí práce: Peter Slunčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses