Způsoby získávání pracovní síly a jejich porovnání - Míková, Lenka (2015)
Cílem diplomové práce je analyzovat jednotlivé způsoby získávání pracovní síly a jejich následné porovnání. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol, které pojednávají o pracovněprávních vztazích, outsourcingu s důrazem na agenturní zaměstnávání a zastřený pracovněprávní vztah. V pracovněprávních vztazích se pojednává nejen o pracovním poměru, ale také o dohodách konaných mimo pracovní poměr. V kapitole o outsourcingu práce řeší jak outsourcing obecně, tak se také zaměřuje na nabídky agentur práce. Poslední kapitola je věnována znakům, jak rozpoznat zastřený pracovněprávní vztah, a důvodům, proč se praktikuje, přestože je nelegálním způsobem získání pracovníků.