Využití finančních nástrojů fondů EU v programovém období 2014 – 2020 - Lysý, Petr (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast Inovativních finančních nástrojů v rámci Evropských strukturálních a investičních fondů a jejich využití v České republice v programovém období 2014 -- 2020. Hlavní část obsahuje teoretická východiska a charakteristiku finančních nástrojů, Ex-ante analýzy, doporučené implementační struktury, zkušeností s finančními nástroji v programovém období 2007 -- 2013 a nového rámce pro programové období 2014 -- 2020. Na závěr práce jsou zodpovězeny otázky, jakým způsobem mají řídící orgány implementovat finanční nástroje a zda je pro finanční nástroje uplatnění v Operačním programu Životní prostředí 2014 -- 2020.