Aplikace Balanced Scorecard - Kotková, Jana (2015)
Diplomová práce se zabývá aplikací Balanced Scorecard v podniku Lach-Ner, s.r.o, působícím v chemickém průmyslu. Teoretická část se skládá z popisu tvorby strategie, strategické analýzy a přiblížení Balanced Scorecard. V praktické části je uvedena strategická analýza včetně určení slabých a silných stránek, příležitostí a hrozeb. Na ně navazuje určení strategických cílů pro jednotlivé perspektivy Balanced Scorecard a tvorba strategické mapy, jež je vyústěním celé práce a je klíčem pro strategické řízení společnosti.