Finanční analýza společnosti BAŤA, akciová společnost - Peter, Ivan (2015)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti BAŤA, akciová společnost, za pětileté období 2009 -2013. V práci je kladen důraz na prostorové srovnání výsledků, a to jak s odvětvím (oddíl 47 -- Maloobchod, kromě motorových vozidel), tak s největšími konkurenty, kterými jsou společnost DEICHMANN -- OBUV s.r.o. a společnost HUMANIC CZ spol. s r. o. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první, metodické, jsou popsány jednotlivé ukazatele finanční analýzy a vysvětleny některé metody. Z této části pak vychází část druhá, aplikační, kde se nabyté teoretické znalosti aplikují na společnost BAŤA a výsledky jsou komparovány s odvětvím a hlavními konkurenty. Na závěr práce je shrnuto celkové finanční zdraví společnosti a jsou uvedena některá doporučení.