Analýza personální práce v jazykové škole - Daňková, Veronika (2015)
Diplomová práce pojednává o řízení lidských zdrojů v malém podniku. V teoretické části uvádí specifika malých podniků v personální oblasti a popisuje personální činnosti, které by měly být v malém podniku prováděny. Teoretická část poskytuje podklady pro druhou část práce. V praktické části práce je nejdříve představena společnost, následně jsou popsány personální procesy, které v podniku probíhají. Cílem diplomové práce je analýza personální práce v dané organizaci, její zhodnocení a návrh doporučení pro společnost. Tato doporučení představují závěr praktické části. Jejich aplikace by měla organizaci přispět ke zlepšení systému personální práce a nepřímo tak zlepšit konkurenceschopnost podniku.