Predpoveď finančnej tiesne podniku pomocou bankrotných a bonitných modelov - Sova, Lukáš; Klečka, Jiří, 1966-; Scholleová, Hana, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
V práci sa pojednáva o využití bonitných a bankrotných modelov pri predpovedi finančnej tiesne podniku. Od všeobecného pojednania o metódach finančnej analýzy súvisiacich s predikciou finančných problémov, ich prednostiach a obmedzeniach, prechádzame ku konkrétnemu pojednaniu o samotných súhrnných indexoch hodnotenia. V práci definujeme spolu s metodikou výpočtu 9 častých modelov a ich variácií, ktoré následne aplikujeme na štvoricu subjektov po obdobie piatich rokov predchádzajúcich úpadku. Pri aplikácii sledujeme rozdiely vyplývajúce z povahy a konštrukcie modelov, ako sa kľúčové zmeny pozorované vo výkazoch spoločností premietajú do hodnotenia a bližšie sa venujeme deformačným faktorom výpovednej hodnoty. V závere sa pokúsime o zachytenie konsenzu vlastností, zhodnotíme zistenia získané v praktickej časti a konfrontujeme predpoklady s výsledkami šetrenia.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses