Ekonomická analýza podniku Rodinný pivovar Bernard a.s. - Gossányi, Ľudovít; Klečka, Jiří, 1966-; Slunčík, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cieľom tejto diplomovej práce je zhodnotiť ekonomickú výkonnosť spoločnosti Rodinný pivovar Bernard a.s. v rokoch 2009-2013. Diplomová práca je rozdelená na dve časti, teoretickú a praktickú. Teoretická časť vysvetľuje metódy a princípy využívané pri ekonomickej analýze. V praktickej časti sú vybrané metódy analýzy aplikované na Rodinný pivovar Bernard a.s. V práci je najprv vypracovaná strategická analýza pomocou PEST analýzy, Porterovho modelu piatich síl a SWOT analýzy. Ďalej je v práci prevedená finančná analýza podniku pomocou vertikálnej a horizontálnej analýzy, analýzy bilančných pravidiel, pomerových ukazovateľov, rozdielových ukazovateľov a taktiež rozkladu rentability vlastného kapitálu. Práca hodnotí situáciu podniku aj pomocou bankrotných a bonitných modelov a zároveň využíva ekonomický normál. Poslednou časťou je medzipodnikové porovnanie spoločnosti s jej konkurentmi. Záver diplomovej práce zhrňuje celkovú ekonomickú situáciu spoločnosti.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses