Finanční analýza podniku DEZA, a.s. - Navrátil, Miroslav (2015)
Cílem této bakalářské práce je provést analýzu výkonnosti a finančního zdraví podniku a srovnání podniku s odvětvím z pohledu externího uživatele prostřednictvím základních metod finanční analýzy. Teoretická část se zabývá představením jednotlivých metod finanční analýzy a způsobu jejich výpočtu, zatímco praktická část aplikuje metody popsané v teoretické části na společnost DEZA, a.s. V závěru práce je poté provedeno zhodnocení a nastíněn možný vývoj v budoucnosti.