Ekonomická analýza společnosti DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. - Bartík, Jakub; Klečka, Jiří, 1966-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce mapuje ekonomický vývoj posledního českého pivovaru ve vlastnictví města, kterým je DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. Analýza ekonomické situace společnosti probíhá v období let 2009 - 2013. K mapování ekonomického vývoje podniku jsou použity metody finanční analýzy, mezi které patří horizontální a vertikální analýza, poměrové ukazatele, bonitní a bankrotní modely. Dále jsou na podnik aplikovány metody strategické analýzy, kterými jsou PEST analýza, Porterův model pěti sil a SWOT analýza. Práce se dělí na metodologickou a praktickou část. Metodologická část obsahuje východiska pro výpočty jednotlivých ukazatelů. Praktická část zahrnuje intepretaci výsledků jednotlivých ukazatelů a porovnání s odvětvovými hodnotami. Závěr přináší souhrnné hodnocení celkové ekonomické situace společnosti a identifikaci klíčových informací pro budoucí vývoj firmy.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses