Analýza rozvoje společnosti prostřednictvím vstupu zahraničního partnera - Jirků, Petra (2015)
Jedním z hlavních cílů podniku je zajistit jeho rozvoj. Toho je možné dosáhnout různými způsoby a jednou z možností je spolupráce v podobě fúze či akvizice. Jedná se o důležité strategické rozhodnutí, kterému je třeba věnovat ve všech fázích důslednou péči a nelze opomenout ani následné hodnocení. Tato práce analyzuje vývoj podniku Helika, a.s. po vstupu zahraničního partnera, přičemž je nutné brát v potaz i příchod hospodářské krize a její dopad na dané odvětví. Závěrem práce je zhodnocení, zda bylo toto rozhodnutí vhodným krokem a bylo dosaženo požadovaného efektu rozvoje společnosti.