Analýza rozvoje společnosti prostřednictvím vstupu zahraničního partnera - Jirků, Petra; Scholleová, Hana, 1964-; Kazda, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Jedním z hlavních cílů podniku je zajistit jeho rozvoj. Toho je možné dosáhnout různými způsoby a jednou z možností je spolupráce v podobě fúze či akvizice. Jedná se o důležité strategické rozhodnutí, kterému je třeba věnovat ve všech fázích důslednou péči a nelze opomenout ani následné hodnocení. Tato práce analyzuje vývoj podniku Helika, a.s. po vstupu zahraničního partnera, přičemž je nutné brát v potaz i příchod hospodářské krize a její dopad na dané odvětví. Závěrem práce je zhodnocení, zda bylo toto rozhodnutí vhodným krokem a bylo dosaženo požadovaného efektu rozvoje společnosti.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses