Přínosy externího a interního auditu - Vašíčková, Lucie (2015)
Diplomová práce se zabývá externím a interním auditem a je zaměřena především na přínosy obou auditů. V teoretické části je postupně představen historický vývoj, definice a podstata externího a interního auditu. Prostor je věnován také české a mezinárodní právní úpravě obou auditů. Vykreslen je vztah externího auditu a účetnictví, v případě interního auditu jde o vztah interní audit a vnitřní kontrola. Celá kapitola je věnována porovnání a spolupráci externího a interního auditu. V praktické části jsou představeny tři společnosti, které mají povinnost externího auditu a zároveň mají vytvořen útvar interního auditu. Pozornost je věnována informacím, které společnosti zveřejňují o obou auditech ve výročních zprávách. Přínosy externího a interního auditu jsou popsány z pohledu společnosti a uživatele výsledků auditu.