Stanovení hodnoty pilařského závodu - Svojsík, Antonín; Scholleová, Hana, 1964-; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem diplomové práce je odhad tržní hodnoty společnosti Stora Enso Wood Products Ždírec, s.r.o. k datu 1. 4. 2015. K tomuto účelu byla nejdříve provedena strategická analýza zaměřená nejen na prostředí, ve kterém společnost působí, ale také na vnitřní faktory, které významně ovlivňují konkurenceschopnost firmy na trhu s řezivem. Dále byla posouzena finanční stabilita a výkonnost společnosti pomocí finanční analýzy, jejímž závěrem bylo potvrzení předpokladu going concern principu, což umožnilo k odhadu tržní hodnoty společnosti využít některou z výnosových metod. Vzhledem k nastavení kapitálové struktury byl zvolen dvoufázový model metody DCF ve variantě FCFE. Zjištěná hodnota společnosti byla na závěr porovnána s účetní hodnotou vlastního kapitálu.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses