Stanovení hodnoty firmy Fatra Napajedla a.s. - Prošvic, Jan (2015)
Diplomová práce si klade za cíl stanovit hodnotu firmy Fatra a.s. k 30. 4. 2015. K dosažení zmiňovaného cíle byla nejprve provedena strategická analýza, na kterou navazuje finanční analýza a SWOT analýza. Na základě předchozích částí byly popsány generátory hodnoty sloužící jako zdroj informací pro stanovení finančního plánu na období 2014 až 2018. Pro samotné stanovení hodnoty společnosti se v práci využívá metody DCF ve variantě FCFF, metody DCF ve variantě EVA a metody srovnatelných podniků. V závěru práce je provedena diskuze nad vhodností použití jednotlivých metod pro tento konkrétní případ.