Stanovení hodnoty firmy Fatra Napajedla a.s. - Prošvic, Jan; Scholleová, Hana, 1964-; Vrbová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce si klade za cíl stanovit hodnotu firmy Fatra a.s. k 30. 4. 2015. K dosažení zmiňovaného cíle byla nejprve provedena strategická analýza, na kterou navazuje finanční analýza a SWOT analýza. Na základě předchozích částí byly popsány generátory hodnoty sloužící jako zdroj informací pro stanovení finančního plánu na období 2014 až 2018. Pro samotné stanovení hodnoty společnosti se v práci využívá metody DCF ve variantě FCFF, metody DCF ve variantě EVA a metody srovnatelných podniků. V závěru práce je provedena diskuze nad vhodností použití jednotlivých metod pro tento konkrétní případ.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses