Strategická analýza společnosti KMOTR - Masna Kroměříž a.s. - Pažoutová, Iveta (2015)
Tato diplomová práce se zabývá finanční analýzou společnosti KMOTR - Masna Kroměříž a.s. za období let 2009 -- 2013 a srovnání jejích výsledků s vybranými konkurenčními firmami. Dále je zpracována analýza odvětví, ve kterém analyzovaná společnost působí. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První se věnuje teoretickému podkladu pro provedení finanční analýzy a strategické analýzy odvětví. Další část je zaměřena na analýzu odvětví zpracování a konzervování masa a masných výrobků a představení vybraných konkurentů. V poslední části je provedena vlastní finanční analýza na základě veřejně dostupných účetních výkazů. V závěru práce je shrnutí nejdůležitějších výsledků a doporučení ke zlepšení situace podniku.