Testy vybraných položek účetní závěrky z pohledu auditora - Kováč, Tomáš (2015)
Tématem této diplomové práce jsou testy vybraných položek účetní závěrky z pohledu auditora. Práce je rozdělena na 4 hlavní kapitoly. První tři jsou částí metodologickou, z nichž první se zabývá charakteristikou auditingu jako takového, jeho významem, funkcemi, cílem a předmětem. Dále vysvětluje profesi auditora, jeho náplň práce, kompetence, odpovědnost a následně charakterizuje Komoru auditorů ČR. Druhá kapitola rozebírá právní regulaci auditu, tj. zákony, vyhlášky a standardy, které ovlivňují jak účetnictví, tak jeho audit. Třetí a poslední teoretická kapitola popisuje metodologii a průběh auditu a všechny činnosti, které zahrnuje. Čtvrtá kapitola je praktická a aplikuji v ní vysvětlenou metodiku na vybrané položky účetní závěrky, jako jsou dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek, osobní náklady, krátkodobý finanční majetek, zásoby, pohledávky, vlastní kapitál, rezervy, výnosy a náklady související s výkony a výrobní marže.