Aktuální trendy v pre-produkci multimedií - Svobodová, Jana (2015)
Tato práce se zabývá klíčovou přípravnou fází produkčního řetězce, a to pre-produkcí a její odlišností v jednotlivých oblastech multimédií. Teoretická část obsahuje popis produkčního řetězce multimediálního díla, dále detailní popis fáze pre-produkce a popis nejčastěji používaných nástrojů, které pre-produkci usnadňují. Na závěr je zde zhodnoceno užívání nástrojů dle různých oblastí multimédií. V praktické části je popsán produkční řetězec studentského filmu Connection, detailněji je pak zpracována pre-produkce se všemi použitými nástroji.