Marketingový význam body image - Svoboda, Matěj; Koudelka, Jan; Pešek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce se zaměřuje na prokázání relevance a důležitosti body image v marketingu. V teoretické části jsou nejprve shrnuty základní poznatky z marketingu s větším zaměřením na marketingový výzkum a segmentaci. Dále jsou pak přiblíženy zdroje dat a metodologie použitá v části analytické. V samotné analytické části je pak nejprve prokázán význam body image jako segmentační proměnné na několika příkladech. Segmentováno je nejprve podle přirozené barvy vlasů respondentů, dále podle jejich přístupu k vlastnímu vzhledu a nakonec podle jejich hodnotové orientace v rámci body image. Nakonec je pak v této diplomové práci popsán provedený vlastní kvalitativní výzkum na téma ovlivnění společenského vnímání body image marketingem.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses