Faktory ovlivňující finanční situaci studentů doktorských studijních programů v České republice - Zahradníčková, Jana; Vltavská, Kristýna; Stoklasa, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Studenti doktorských studijních programů jsou nedílnou součástí systému terciárního vzdělávání. Podpora doktorských studijních programů i studentů samotných je velmi důležitá, neboť jsou to právě oni, kdo se bude v budoucnu podílet na výzkumných projektech a přispívat tak k rozvoji společnosti. Valná většina stipendií, která jsou k dispozici studentům doktorských studijních programů, pochází z veřejných zdrojů. Je tedy na místě položit si otázku, zda jsou stipendia dostačující k financování studia, zda existují rozdíly v jejich výši v závislosti např. na pohlaví či oboru studia, a zda existují regionální rozdíly v celkovém příjmu studentů. Diplomová práce si klade za cíl na tyto otázky odpovědět, a to za použití statistických metod aplikovaných na výsledky výběrového šetření DOKTORANDI 2014.
Vedoucí práce: Kristýna Vltavská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses