Ekonomické aspekty filmové a video produkce - Drachovská, Zuzana (2015)
Práce je zaměřena především na ekonomické aspekty filmové produkce. Slouží k ucelené představě o financováním filmů a odkud jsou čerpány prostředky na jejich realizaci. Popsány jsou granty a dotace spolu s institucemi, které je udílí a podmínky, jež je třeba splnit pro jejich získání. V práci jsou představeny veškeré náležitosti, které má produkce v popisu práce a uvedeny principy, jimiž se produkční řídí. Pro snazší vhled a porozumnění celé problematice jsou zároveň uvedeny jednotlivé kroky přípravy, realizace i následné postprodukce projektů obecně. Předkládány jsou metody pro efektivní řízení projektů, jež jsou aplikovány na konkrétní projekt, kterým je studentský film. Okrajově jsou zmíněny i zákony ovlivňující práva autora.