Historie filmové postprodukce - Mencl, Tomáš (2016)
Tato práce se zabývá historií filmové postprodukce. Teoretická část představuje přehled světového vývoje záznamu, střihu, zvuku a celkových filmových úprav. Pojednává jak o vývoji technlogickém, tak o vývoji metodologickém. Zpřehledňuje tak histoii filmu, která je pro svět velice důležitá a zachycuje jí v ohledu na události, které ji zasáhly. Praktická část poté popisuje průběh realizace reportážních videí pojednávajících o zajímavých pražských místech. Tyto videa jsou využity jako hlavní informační médium v našem projektu TruePrague, který je určen pro světové turisty toužící zažít město jinak. v této části jsou také zahrnuty technické a finanční rozdíly realizace digitálním záznamem a záznamem filmovým.