Finanční analýza společnosti JAWA Moto, spol. s r.o. - Buriš, Igor; Mikan, Pavel, 1963-; Kuchár, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotiť finančnú situáciu spoločnosti JAWA Moto spol. s r.o. za obdobie 2009 - 2014, porovnať podnik s konkurenciou a doplniť informácie o vývoji spoločnosti v roku 2015. Práca vychádza z verejne dostupných informácií. Finančná analýza sa skladá z teoretickej časti a praktickej časti. V teoretickej časti sú popísane jednotlivé metódy a postupy pre výpočet finančnej analýzy. Medzi použité metódy finančnej analýzy patrí horizontálna a vertikálna analýza, bilančné pravidlá, analýza pomerových ukazovateľov, Du Pontov pyramídový rozklad, bonitné a bankrotné modely a ekonomická pridaná hodnota. V praktickej časti sú vybrané metódy aplikované na spoločnosť JAWA Moto spol. s r.o. Záver obsahuje zhrnutie výsledkov analýzy a vyhodnotenie finančnej situácie podniku.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses