Analýza výdajů domácností na kulturu se zaměřením na filmový průmysl - Procházková, Romana; Vltavská, Kristýna; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem této práce je statistická analýza výdajů domácností na kulturu, popis současné ekonomické situace v oblasti kinematografie, charakteristika návštěvníka kina a odhad budoucích vývojových tendencí kin. První dvě kapitoly se věnují popisu současného stavu české kinematografie a informacím o vývoji české filmové produkce. Třetí teoretická část popisuje základní statistické metody, použité v praktické části této práce. Čtvrtá část je zaměřena na filmového diváka -- návštěvníka kina s využitím šetření MML-TGI a dále zahrnuje analýzu závislosti výdajů domácností na kulturu na ceně vstupného do kina. Pátá část se věnuje odhadu budoucího vývoje návštěvnosti a tržeb kin. Závěrečná kapitola se zabývá stavem evropské kinematografie.
Vedoucí práce: Kristýna Vltavská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses