Analýza projektů realizovaných v rámci Osy IV. – Leader Programu rozvoje venkova v období 2007 – 2013 v okrese Cheb - Soběhartová, Barbora (2015)
Bakalářská práce se zabývá dosavadní realizaci projektů v rámci Osy IV. -- Leader PRV v období 2007 -- 2013 v okrese Cheb. Jejím cílem je analyzovat činnost Místní akční skupiny MAS 21, o.p.s. -- z hlediska nastavení výzev a Fiche opatření, naplňování monitorovacích indikátorů a národního hodnocení MAS, a porovnat 4 projekty administrované MAS 21, o.p.s., a to z hlediska preferenčních kritérií, monitorovacích indikátorů, finanční alokace, přínosu pro danou oblast a kontrol ze strany MAS 21. Na základě analýzy lze konstatovat, že MAS 21 má jisté nedostatky v nastavení Fiche opatření i monitorovacích indikátorů, přesto však ji lze považovat za dobře fungující skupinu. Analýza také ukázala, že všechny zkoumané projekty byly kvalitně zpracované a jsou přínosem pro dané obce a jejich obyvatele.